fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

amenajarea unui birou vs amenajarea unui living

Rolul pe care îl are un spațiu este un detaliu foarte important atunci când îți dorești să faci cea mai potrivită alegere din punct de vedere al amenajării. Fiecare încăpere poate fi destinată unei activități în sine sau unor anumite persoane.

Una dintre cele mai simple metode pentru a amenaja un spațiu este să folosești un tapet. În cele ce urmează vom vorbi despre deosebirile și asemănările pe care le prezintă un spațiu dedicat afacerilor, mai exact un birou și un spațiu privat, cum este living-ul, dedicat timpului liber. În funcție de acestea, vom prezenta cum ar trebui să arate un tapet.

Dimensiunea

Mărimea spațiului unui birou sau a unui living trebuie să fie suficient de mare pentru a permite o bună desfășurare a activităților. De exemplu, în cazul unui birou, dimensiunea joacă un rol destul de important. De ce? Ei bine, cu cât biroul este mai mare, cu atât acesta este mai impunător. Acest lucru este foarte important când vine vorba de afaceri sau negocieri. Pe de altă parte și living-ul trebuie să prezinte dimensiuni mai mari pentru a oferi libertatea necesară unui spațiu intim.

În funcție de dimensiuni este important să știi ce culori se pot folosi pentru a crea un anumit efect. În cazul unor camere mici este important să se folosească culori deschise, pereții să nu fie foarte încărcați, iar tapetul ales trebuie să fie unul simplu. Acestea vor oferi o senzație de mărire a spațiului. Atunci când se folosesc culori mai închise, iar tapetul ales este mai bogat în detalii, camera va părea mai mică. Din aceste motive, este de preferat ca atât în spațiul de birou, cât și în spațiul din living, să folosești doar culori deschise.

Medii active

Atât în cazul unui birou, cât și în cazul unui living, activitățile ce se desfășoară în aceste spații trebuie să fie, în cele mai multe cazuri, pline de energie. Biroul trebuie să ofere condițiile necesare pentru ca productivitatea să fie la cel mai înalt nivel, fiind un mediu ce inspiră mult dinamism. De asemenea, living-ul trebuie să reprezinte un mediu plin de viață, de unde vine și denumirea acestui spațiu (“living” = spațiul în care se trăiește, în care se petrece o bună parte din zi).

În felul acesta, modelul de tapet ales poate fi unul care să prezinte o acțiune sau, de ce nu, un tapet cu temă urbană. În oferta XT Deco se află diverse tapete cu aceste teme, de la panorame ale New York-ului și până la celebrele obiective turistice din Paris.

Planul profesional vs planul personal

Așa cum am mai precizat, amenajarea trebuie să reflecte sfera de activitate a acelei încăperi. În concordanță cu această idee, haideți să vedem ce trebuie să ofere spațiul biroului, respectiv cel al living-ului.

În cazul biroului, tapetul ales, mobilierul și alte obiecte decorative folosite trebuie să exprime în primul rând seriozitate. O amenajare corespunzătore a biroului înseamnă o atenție deosebită la detalii, iar acest lucru se va reflecta asupra percepției pe care o vor avea clienții sau unii parteneri de afaceri.

Pe de altă parte, felul în care este aranjat spațiul din living va exprima mereu personalitatea proprietarului și pasiunile pe care acesta le are.

sursă foto: Pinterest

Timpul petrecut

În cazul unui living, de cele mai multe ori ne dorim să ajungem cât mai repede acasă, să ne bucurăm de spațiul pe care îl avem, de canapeaua noastră și implicit de confortul de care dispunem.

Exact aceeași stare de spirit e de preferat să o ai și într-un mediu de lucru. Pentru a face acest lucru posibil este important să se investească în confort, nu doar fizic, ci și psihic. Din acest punct de vedere, amenajarea trebuie să evite culorile obositoare, decorul supraîncărcat sau un tapet cu foarte multe detalii.

Indiferent de locul în care ne aflăm, timpul petrecut trebuie să fie pe deplin fructificat. Este important de realizat că o bună parte din timp se petrece la birou. Programul de lucru trebuie să treacă ușor, activitatea să se desfășoare cu multă plăcere și la final să existe un sentiment de împlinire.

Concluzii

Amenajarea biroului ideal

Pentru a face o oarecare ordine în idei, să prezentăm principalele aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să amenajezi un birou:

–   În primul rând acesta trebuie să aibă suficient spațiu pentru a impune respect.

–   Culorile alese și design-ul tapetului poate ajuta foarte mult pentru a crea acest efect, de mărire a spațiului.

–   Să nu uiți că biroul trebuie să reflecte seriozitatea firmei.

–   De asemenea, este foarte important ca ambientul creat să înlăture stresul, să te ajute să iei cele mai bune decizii și să fii cât mai eficient.

–   Timpul petrecut la birou trebuie să fie cât se poate de productiv și performant.

–   Amenajarea biroului trebuie să pună un mare accent pe atenția oferită la detalii, iar acest lucru va arăta clienților și partenerilor de afaceri abilitatea ta de a trata cu minuțiozitate fiecare aspect.

–   Alege să folosești culori deschise, să alegi un tapet care să reflecte valorile companiei și ale activității desfășurate, iar toate acestea trebuie să ajute la crearea unui loc de muncă plăcut.

sursă foto: gravityhomeblog.com

Amenajarea living-ului ideal

Spre deosebire de birou, atunci când se amenajează un living se poate imprima foarte mult din personalitatea ta.

–   Acest spațiu trebuie să fie în primul rând primitor și cald.

–   Este de preferat sa folosești culori deschise, de asemenea, pentru a crea un confort psihic din punct de vedere al dimensiunilor.

–   Aceasta cameră de acasă trebuie să fie locul tău de refugiu dupa o zi intensă și să te ajute să te reîncarci fizic și moral.

–  Dacă ai o pasiune pentru natură, artă, sau alte teme, le poți reflecta, fără nicio problemă cu ajutorul gamei variate de tapete oferite de XT Deco. Expresivitatea este mult mai liberă în cazul amenajării unui living.

–   Tapetul folosit poate fi de diferite dimensiuni, modele mai abstracte sau culori mai provocatoare.

sursă foto: decoholic.org

Indiferent de spațiul pe care îți dorești să-l amenajezi este important să reții că ideea principală este să facă din acel loc unul mai plăcut, lipsit de monotonie și în care să stai cu multă plăcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *