fbpx
REFERINȚE DE STIL

Stilul Franțuzesc în Designul Interior – Actual în 2023?

Francezii nu au fost niciodată acuzați că ar sacrifica stilul pentru nimic în lume. Deși, în zilele noastre, casele pariziene moderne nu mai dețin doar un singur stil, ele reușesc să integreze farmecul provensal și să ne încânte privirile.

Acest stil decorativ specific franțuzesc definește bogăția în adevăratul sens al cuvântului, dar și statutul proprietarului. În imaginile de mai jos veți vedea cum stilul francez combină elemente de decor noi cu cele tradiționale și consacrate, permițând astfel crearea unei atmosfere deosebite.

Sursă foto: pinterest

Printre caracteristicile acestui stil iubit în toată lumea, se numără:

  • Ornamental și elegant, două caracteristici consacrate ale designului interior francez.
  • Culorile care se scaldă în nuanțele delicate ale Mediteranei. De cele mai multe ori, acestea se regăsesc în combinație cu detalii bogate și utilizarea extensivă a elementelor aurii sau bronz aurii.
  • Mobilierul include, în general, antichități franțuzești cu aspect regal sau elemente decorative care evocă amintiri din trecut.
  • Ferestrele sunt ornate cu perdele bogate, pline de falduri care complimentează tema în care este decorată încăperea.
  • Florile sau motivele florale sunt nelipsite dintr-o casă decorată în stil francez.

Sursă foto: pinterest

Sursă foto: pinterest

Sursă foto: pinterest

Dacă vă place să citiți articole despre arta amenajărilor interioare și sunteți curioși să descoperiți și alte stiluri, noi am scris și despre stilul marocan și stilul loft

Acum că vă simțiți motivați să vă asumați stiluri noi pentru casa voastră și să-i împrospătați atmosfera, orientați-vă privirea către magazinul nostru online XT Deco, unde găsiți colecții generoase de tapet și fototapet. Acestea sunt așezate pe stiluri pentru a vă fi mai ușor să identificați ce vă atrage cel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *