fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

Invata sa aplici tapetul ca un profesionist

De multe ori ne uităm în casele noastre și ne întrebăm: cum pot eu sa aduc acel ceva care pare că lipsește? Cu multitudinea de modele pe care le găsești pe XT Deco și puțină imaginație, poți personaliza atmosfera casei tale. În loc să muți mobila și să faci schimbări costisitoare, alege un tapet care îți place și apucă-te de treabă. Nu ai nevoie de niciun ajutor pentru aplicarea acestuia pentru că te învățăm noi pas cu pas.

1. Alege stilul perfect pentru tine

Pentru ca-l vei privi în fiecare zi, alege ceva care să te relaxeze, să-ți aducă un zâmbet pe față si nu uita ca trebuie să te reprezinte. Nu te gândi la ce ar zice alții despre tapetul tău, important este să-ți placă ție. Poate unii preferă florile, alții peisajele din natură sau modelele baroc. Oricare ar fi preferința ta sau camera pe care vrei să o decorezi, îți arătăm câteva modele mai jos.

2. Pereți curați și fără denivelări

Abia acum începe treaba propriu-zisă. Vrei ca tapetul tău să arate ca și cum a fost pus de un profesionist, așa-i? În primul rând asigură-te că tapetul sau fototapetul va fi lipit pe un perete perfect drept, fără denivelări. Apoi, cu un burete umed și puțin detergent de vase curăță bine peretele și așteaptă să se usuce complet.

3. Aplicarea noului tău tapet

Acum că ai curățat suprafața de lucru, trebuie să pregătești tapetul. Ar trebui să ai și un adeziv special pentru lipirea acestuia (fără improvizații aici pentru că riști să strici și tapetul și peretele). Te sfătuim să îți iei o seringă pe care s-o umpli cu adeziv în cazul în care tapetul nu s-a lipit bine pe tot peretele. În toată această ecuație, îți mai trebuie o scară și neapărat un prieten simpatic și dornic să te ajute. De asemenea, mai ai nevoie de o riglă specială care niveleze bine tapetul, o rolă de măsurare și un cutter.

Începi aplicarea tapetului de sus în jos, cu răbdare și precizie. Fii prevăzător și lasă câțiva centimetri de tapet în colțuri pentru a-l putea tăia și lipi perfect în funcție de situație. Dacă la final vezi ca au rămas câteva urme de lipici pe tapet, ia o cârpa umedă și șterge cu atenție.

4. Admiră-ți noul tapet și lasă-ne un comentariu

Dacă întâmpini orice dificultate în acest proces sau ai nelămuriri, lasă-ne un comentariu. În plus, comentariul tău îi poate ajuta și pe alții care s-au hotărât să își înfrumusețeze pereții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *