fbpx
Perete cu tapet din fibră de sticlă de culoare gri cu dungi albe langă un fotoliu din tapiterie gri cu manere și picioare din lemn și pernuță decorativă gri
DECOREAZĂ CU STIL, DECOREAZĂ CU XTDECO, DESPRE AMENAJĂRI, REFERINȚE DE STIL

Cum se montează tapetul din fibră de sticlă în 3 pași simpli

Montarea tapetului din fibră de sticlă este extrem de simplă și rapidă. Acest tip de tapet este produs printr-un proces care seamănă cu țesutul. Asta înseamnă că materialul este tricotat cu ajutorul unor fire de sticlă de diferite grosimi și densități, precum, de exemplu, un pulover de lână. Țesătura este impregnată cu un compus special pentru a-i da o formă stabilă. Fibra de sticlă este un material de finisare nou și extrem de popular, care se remarca printr-o serie de calități și avantaje.

Tapetul din fibră de sticlă din colecția Vitrulan poate fi aplicat în orice cameră a apartamentului/casei tale într-un timp record, obținându-se în același timp un mediu ecologic de înaltă calitate (nu conține vinil sau alte substanțe nocive) și un design unic al pereților. Această structură îți permite să menții un climat natural în orice încăpere, ceea ce are întotdeauna un impact bun asupra sănătății și bunăstării rezidenților.

De ce să alegi un tapet din fibră de sticlă pentru casă

model tapet din gama vitrulan
Tapetul din fibră de sticlă este revelația momentului în materie de design al pereților

Alegerea unui tapet din fibră de sticlă aduce multiple avantaje, iar printre cele mai importante sunt următoarele:

  • Crearea unui mediu prietenos
  • Respirabilitatea
  • Igienă
  • Siguranța absolută cu privire la incendii îi oferă tapetului din fibră de sticlă unicitate. Acest material poate fi utilizat nu numai în livinguri, ci și pe pereții altor tipuri de clădiri. Mai mult, în caz de incendiu, tapetul nu emite substanțe nocive
  • Rezistență și durabilitate. Fibra de sticlă este unul dintre cele mai durabile materiale, utilizat inclusiv în aeronave. Materialul întărește și protejează împotriva diferitelor impacturi, dar și a altor avarii
  • Posibilitatea revopsirii
  • Tapetul din fibră de sticlă nu conține vinil sau alte substanțe nocive. Este compus în întregime din componente naturale ecologice

Pe tencuială pot apărea diferite fisuri, aproape imperceptibile, din cauza contracției pereților sau a încălzirii. Fibra de sticlă întărește suprafața și o protejează de astfel de fisuri și alte deformări.

Sticla este foarte durabilă: durata de viață a acesteia este de aproximativ 30 de ani și poate suporta revopsirea, în orice culoare, de până la 20 de ori.

De asemenea, materialul este ușor de îngrijit, suportând chiar și cei mai stricți agenți mecanici și chimici. Fibra de sticlă nu este predispusă la acumularea de electricitate statică, deci nu va atrage praful. De altfel, materialul permite pereților să respire, acest lucru împiedică apariția mucegaiului.

Montarea tapetului din fibră de sticlă – pași esențiali

Pentru o montare cât mai corectă a tapetului din fibră de sticlă trebuie să ai în vedere amenajarea spațiului de lucru ordonat și bine pus la punct. Aplicarea tapetului din fibră de sticlă este ușoară, însă aspectul acestuia depinde de mai mulți factori. Iată 3 pași simpli pentru a realiza o montare ca la carte:

Pregătirea camerei și ustensile necesare

Pentru montarea propriu-zisă a tapetului vei avea nevoie de următoarele: tapetul din fibră de sticlă, adezivul, pensulă sau trafalet, ruletă și creion, cutter și foarfecă, șpaclu de plastic, burete și nivelă cu bule. După ce ai făcut rost de toate aceste „instrumente” trebuie să acoperi pardoseala cu folie din plastic, iar mobila îndepărtată de lângă pereți și acoperită, de asemenea, cu o folie protectoare. Oprește alimentarea electrică și asigură sistemul împotriva pornirii neintenționate.

Alegerea adezivului

Când lucrezi cu tapetul din fibră de sticlă este necesar să respecți câteva reguli simple. În primul rând, este necesar să folosești un adeziv special pentru acest tapetul din fibră de sticlă. Acesta poate fi găsit atât sub formă lichidă, cât și sub formă de pulbere. După aplicare, materialul trebuie lăsat să se usuce aproximativ 24 de ore. Va trebui să eviți lumina directă a soarelui pe suprafața în care ai aplicat tapetul din cameră. Când este complet uscat poți începe să-l vopsești. Aici, toate ideile sunt limitate doar de imaginație. Și nu uita, se recomandă vopsirea suprafeței în mai multe straturi, fiindcă te va ajuta la obținerea unor rezultate mai bune.

 Pensulă cu mâner din lemn pentru de vopsit pereții în nuanța albă
Folosește-ți fără limite creativitatea atunci când vopsești tapetul din fibră de sticlă

Datorită părții similare (față și spate), „maeștrii” fără experiență le pot confunda uneori. Să știi că partea din față este întotdeauna întoarsă spre interior pe rolă, iar unii producători marchează acest lucru cu o fâșie albastră sau gri.

Pregătirea peretelui

Înainte de a începe montarea tapetului trebuie să te asiguri că suprafața este pregătită pentru a suporta aplicarea tapetului din fibră de sticlă. Peretele trebuie să fie, în principal, curat, uscat și fin. Apoi nu mai rămâne decât să aplici adezivul și fâșiile de tapet. Despre instalarea mai multor tipuri de tapet poți afla mai multe detalii în acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *