fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

decorează-ți casa ca un designer

Aici, la XT Deco, admirăm foarte mult designeri de interior și ne minunăm de toate munca pe care pe care o depun pentru a face orice casă să arate ca un adevărat cămin. Este nevoie de mult talent și inspirație să poți decora o cameră și să ții seama atât de aspectul funcțional cât și de cel estetic.

Acestea fiind spuse, nu toată lumea își poate permite să angajeze un designer de interior. Unii dintre noi, de fapt, ne dorim să luăm singuri deciziile și să ne folosim de imaginația și preferințele proprii. Mai mult decât atât, vrem ca locuințele noastre să spună ceva despre noi, persoanelor care ne calcă pragul.

Img. source: freshome.com

Modul în care sunt aranjate obiectele din casă, culoarea pereților, tablourile și statuetele pe care le avem, elementele de decor pentru care optăm, toate au mesaj de spus mai ales pentru persoanele noi care intră în viața și în casele noastre. Dacă urmați câteva sfaturi, veți observa cum prietenii își vor furișa privirile în lista de contacte, în căutarea designerului cu care ați lucrat.

Flori în fiecare cameră

Poate părea un sfat simplu dar adăugând aranjamente florale, plante și produse naturale, cum ar fi vazele cu scoici sau pietre, poți schimba complet atmosfera locuinței tale. Cei mai mulți designeri vă vor spune să evitați aranjamentele florale false. În cazul în care nu îți dorești plante și flori, încearcă să pui niște pene într-o urnă mare și elegantă, care va da un aer eclectic oricărei încăperi.

Img. source: freshome.com

Textură și culoare

La fel de fel de important ca și alegerea schemei de culori pentru locuința ta, este textura, mai ales dacă îți dorești să ai o cameră dedicată unei singure culori. La prima vedere, o cameră poate părea să aibă o singură culoare, dar dacă te uiți cu atenție, vei observa nuanțe ale aceleași culori și o mulțime de texturi și țesături / textile.

O cameră complet albă poate avea un scaun din catifea, perne dintr-o mătase strălucitoare, scaune din ratan, coșuri țesute și o canapea din bumbac cu o pătură de blană “aruncată” într-o parte. Toate aceste elemente adaugă textură și creează un mediu calduros, bogat. Aspectul unei camere poate descrie personalitatea proprietarului, astfel, cu ajutorul texturilor, modelelor si culorilor poți transforma o casă plictisitoare într-una sofisticată.

Img. source: freshome.com

Detaliile contează

Designerilor le place să folosească tăvițe, boluri decorative și, uneori, coșuri pentru a oferi un plus de eleganță și finețe.

Pentru un look sofisticat, încearcă să adăugi o tavă aurie pe măsuța de cafea și nu uita nici de lumânările colorate. Dacă îți dorești o abordare mai rustică, încearcă coșurile împletite; acestea sunt ideale pentru a ascunde diferite obiecte din casă pe care nu vrei să le ții la vedere. Aceste detalii sunt imperative pentru un spațiu decorat cu stil.

Img. source: ThePinkDream

Îmbracă pereții

La XT Deco găsești zeci de modele de tapet și fototapet care să îți îmbogățească spațiul și să-l facă să arate de ca și cum un designer a trecut pe acolo și asta, cu minim de efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *