fbpx
DESPRE AMENAJĂRI

7 greșeli de evitat atunci când decorăm

O decorare interioară reușită presupune mai mult decât un simț estetic sau un buget mare. Și nu, nu trebuie să angajăm un expert pentru un rezultat “de revistă” atât timp cât urmăm câteva reguli simple. Detaliile contează și fac diferența.

Vă prezentăm câteva sfaturi de urmat și greșeli de evitat atunci când ne amenajăm locuința, direct de la designerii profesioniști!

1. Nu zugrăviți pereții în aceeași nuanță cu mobila (canapea, fotolii etc.). Efectul va fi prea puternic. În schimb, optați pentru un ton mai estompat al culorii sau cu o ușoară tentă de gri.

sursă foto: www.luxxu.net

2. Dacă aveți o bibliotecă, rezumați-vă la cărți. Nu umpleți rafturile cu obiecte decorative. Rezultatul va fi haotic.

3. Nu folosiți o masă rotundă într-o cameră lungă și îngustă. Alegeți una dreptunghiulară.

sursă foto: pinterest

4. Nu lipiți niciodată mobila de perete. Lăsați câțiva centimetri spațiu între. Întregul decor se va lega mai frumos și mai firesc.

sursă foto: www.houzz.com

5. Așezați oglinzile pe pereții perpendiculari cu geamurile, nu pe cei față în față cu ferestrele. În acest fel, vor reflecta lumina în întreaga cameră și nu o vor proiecta înapoi spre fereastră.

6. Nu folosiți mai mult de 6 perne pe pat: 2 lungi, dreptunghiulare și 2 pătrate. Dacă vreți, mai puteți adăuga încă 2 pătrate. Prea multe perne sau prea mici vor încărca prea mult.

7. Covorul nu trebuie să acopere podeaua în întregime dar trebuie să fie suficient de mare încât canapeaua și scaunele să nu iasă din perimetrul lui. Un covor prea micuț va face ca întreaga încăpere să arate disproporționată.

sursă foto: holiday.hallmark.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *